19th Ave New York, NY 95822, USA

Tekstil, koža i obuća

Proizvodi od tekstila, kože i obuće podleže raznim standardima koji korisnici i kupci prepoznaju

Postoje veliki broj standarda u tekstilu koji podrazumevaju usaglašenost sa međunarodnim i lokalnim zahtevima povodom kvaliteta, zdravlja i sadržaja u pogledu materijala i sirovina. Proizvodnja HTZ opreme je značajno uslovljena standardima koji podrazumevaju proizvodnju, trgovine i prometa kao i karakteristika opreme koja obezbeđuju korisnike radi smanjenja potencijalnih rizika.  

OEKO TEX 100 SISTEM TESTIRANJa I SERTIFIKACIJE TEKSTILNIH PROIZVODA

OEKO TEX Standard 100 je model namenjen za testiranja i sertifikacije tekstilnih proizvoda, u svim fazama procesa proizvodnje. Konačan proizvod sa oznakom Standard OEKO TEX STANDARD 100 podrazumeva da su svi sastojci, komponente i sirovine, koji ulaze u sastav artikla potvrđeni kroz laboratorijsko testiranje i potvrdom atestiranih materijala od dobavljača. Oznaka Standard OEKO TEX 100 garantuje da je svaka komponenta proizvoda testirana na štetne materije i bezbedna za ljudsku upotrebu.

SMETA je skraćenica za Sedex Members Ethical Trade Audit i jedna je od najvećih široko korištenih formata etičke provere društvene odgovnosti u svetu. Kombinuje najbolje prakse u oblasti korporativne društvene odgovornosti, informastrukture, ekologije i zaštite na radu. Koncept opisuje metodologiju na osnovu kodeksa Etičke trgovinske inicijative (ETI).

Bez obzira na obim i veličinu poslovanja, ISO 9001:2015 predstavlja standard koji prepoznaje ceo svet. Sertifikacija ISO 9001:2015 može da pomoći kompanijama da uštede novac, povećaju zaradu, prošire poslovanje i da povećaju zadovoljstvo klijenata.

ISO 14001:2015 osigurava da svi negativni uticaji na životnu sredinu od strane kompanija budu identifikovani, nadgledani i usklađeni sa zakonskim regulativama. Implementacijom ISO 14001:2015 standarda, proizvodne kompanije obezbeđuju ekološko odgovorno poslovanje usaglašeno sa relevantnim zakonima iz ove oblasti.