19th Ave New York, NY 95822, USA

Energetika i elektronika

Standardizacija u ovim oblastima ima za cilj smanjenje potrošnje energije i povećanje energetske efikasnosti kao i smanjenje troškova u komunalnom sektoru

Poboljšanje energetske efikasnosti u poslovanju nikada nije bilo bitnije nego sada. Posmatrajući u ekonomskom smislu, može se reći da je usled rasta cene goriva neophodno težiti smanjenju energetske potrošnje. Istraživanja vezana za promene klimatskih uslova su pokazala da smanjenje potrošnje energije takođe ima socijalni i ekološki smisao. Usluge kompanije Mobes Group mogu pomoći organizacijama da ostvare ove ciljeve kroz implementaciju relevantnih standarda. Takođe, naša kompanija efikasno sarađuje sa komunalnim sektorom na polju sistema upravljanja kvalitetom, specifikacije proizvoda i dokumentacija.

ISO 9001 SISTEM MENADŽMENTA KVALITETOM

Bez obzira na obim i veličinu poslovanja, ISO 9001:2015 predstavlja standard koji prepoznaje ceo svet. Implementacija ISO 9001:2015 može da pomoći kompanijama u ovoj oblasti da uštede novac, povećaju zaradu, prošire poslovanje i da povećaju zadovoljstvo klijenata.

ISO 50001 SISTEM MENADŽMENTA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Internacionalni standard ISO 50001:2018 opisuje i definiše prakse upravljanje energijom. Sertifikacijom ovog standarda kompanije bolje ispunjavaju ekološke norme i norme vezane za emisiju ugljeničnih gasova i na taj način poboljšavaju energetske i celokupne performanse kompanije.

SCC/SCP

Sertifikacija SCC radnika i kompanije se obavlja kroz izdavanje SCC certifikata i SCC pasoša koji se obeležava prilikom obavljanja i izvođenja radova i usluga. SCC/SCP sertifikat može pokrivati građevinske radove, montaže, zavarivanje, elektro radove, održavanje objekata i pogona, pružaje usluga u oblasti građevinarstva, hemije, prerade nafte i gasa i druge.

CE ZNAK

Uvođenje CE znaka doprinelo je olakšanom plasmanu proizvoda na tržište Evropske unije, čije je poreklo iz zemalja koje nisu članice EU. Nekada je bilo potrebno dobiti sertifikat za svaku pojedinačnu zemlju, dok je uvođenjem CE znaka omogućeno da se samo jednom prođu neophodni testovi i postupak sertifikacije, kako bi roba imala prohodnost u svim zemljama Evropske unije.